1990-luku

Vuoden 1993 vuosikokouksessa Iimäellä Lauri OH7AZL luopui työ- ja opiskelukiireiden takia puheenjohtajuudesta. Tilalle saatiin Olavi OH7BO Kiuruvedeltä.

OH7AI osallistui vapaa-aika-messuille jäähallissa, jossa harrastetta esiteltiin. Melutaso oli kova, eikä radioista tainnut paljon kuulua vierailijoille.

Toukokuussa Kirkonsalmen koulun remontin takia kerhohuoneisto siirrettiin Apteekinmäen väestönsuojassa olevaan Telen huoneistoon.

Olavi OH7BO osallistui kerhon kutsun aktivointiin Jukan OH8MSM:n kanssa, kun pojat lähtivät vuodenvaihteessa -94 aktivoimaan ruutuja Lappiin. Matkakertomukset löytyvät Radioamatööri-lehdistä RA 6/93 ja RA 3/94.

Vuoden mediatapahtuma oli Markun OH7UV/OH8UV järjestämä SAREX-projekti, johon osallistuivat Markun asemalta Paltamosta OH8AK:n kutsulla second operaattoreina Janne Kemppainen ja Virva Tervonen. Yhteys avaruussukkula Endeavouriin onnistui erinomaisesti ja sitä näytettiin mm. TV-uutisissa ja Helsingin Sanomissa. Markku kirjoitti siitä myös kertomuksen RA-lehteen, joka julkaistiin numerossa 5/94.

Helmikuussa -94 kerho pääsi muuttamaan remontoituun Kirkonsalmen koulun väestösuojaan. Antennitöihin ei vielä päästy, koska rakennusliike oli laittanut harusankkurit ullakolle ja vesikaton päälle.

Vuoden merkittävin tapahtuma oli kettujahdin SM-kisat Kiuruveden Perhonsiivessä 27.8.1994. Naisten sarjan voitti Paula Ahokas-Kumpunen OH2BNR. Senioriluokan voitti Kimmo Lehtosaari, toinen Markku Korhonen OH7UV ja kolmas Juha Anttila. Old Timer-sarjan voitti Juhani Peltosaari OH2MD, toinen Hannu Launto OH2NWM ja kolmas Ilmari Hartikainen OH7SI.

Pitkäksi venähtänyt antenniprojekti saatiin päätökseen kesällä -95. Antennimasto ja uusi kääntömoottori asennettin Kirkonsalmen koulun katolle.

Vuoden 1996 vuosikokouksessa Olli OH7BO luopui puheenjohtajuudesta työkiireiden vuoksi. Puheenjohtajaksi valittiin jälleen Lassi OH7AZL

OH7AI:n kesäleirilläKoukunjoella pitivät Juhani OH7JEO ja Timo OH7LMQ ATV-yhteyden 1265MHz alueellan. 1mW:n teholla. QRB oli n. 1,5km.

Kuopion Rauhalahdessa järjestettyyn Kuopion ja Pohjois-Karjalan läänien PEPA-koulutuspäiville 20.10.-96 osallistuivat Lassi OH7AZL, Pekka OH7HAL, Timo OH7LMQ ja Timo OH7MFO.

Vuoden 1997 aikana kerholle saatiin lahjoituksina PC sekä ARP- NMT ja Autonet-puhelimia. Näistä jäsenistö modifioi "moppeja" 2m ja 70cm bandeille.

ATV-kokeiluja jatkettiin OH7JEO, OH7LMQ, OH7AZL ja OH7MSH voimin. Kerholle asennettiin kamera ja ATV-lähetin.

OH7AI:n kesäleiri pidettiin 16.8.-97 Soneran mökillä Nerohvirralla.Vieraina oli myös OH7AA:n jäseniä.

Vuoden 1998 aikana saatiin kerhon www-sivut internettiin. Sivujen teosta vastasivat Jussi OH7MTV ja Hannu OH7HM, joka myös ylläpitää sivuja.

Tammikuussa 1999 järjestettiin tietoliikenneluokan pätevyystutkinto, jonka Jussi Räisänen OH7HOU läpäisi. Huhtikuun -99 tutkinnosta ääneen saatiin Jani Alanen OH7HRH.

SRAL:n kesäleirille Jämsän Himoksella 15...18.7.-99 osallistuttiin jälleen perinteisin menoin.