2000-luku

Uudelle vuosituhannelle siirryttiin ilman peloteltuja katastrofeja. Uusina amatööreinä liittyivät joukkoomme Raimo Lappalainen OH7GKD Pielavedeltä, Teppo Rinne OH7GCT Lapinlahdelta ja Erkki Ålander OH7GFT Sonkajärveltä. Surulla otettiin vastaan tieto Jorma Väänäsen OH7NVJ poismenosta.

Jäsenille suuri ponnistus oli ensimäistä kertaa järjestetty Turva 2003 harjoitus. Harjoituksen lähtökohtana oli vakava häiriötilanne valtakunnan sähköverkon ja tietoliikenneverkkojen toiminnassa. Radioamatöörien piti perustaa jokaiseen Suomen kuntaan akkukäyttöinen radioasema.

Ylä-Savon solun muodostivat seuraavat asemat: Keitele OH7JFL, Kiuruvesi OH7BO, Lapinlahti OH7GCT, Pielavesi OH7GKD, Sonkajärvi OH7SQ, Varpaisjärvi OH7SC ja Vieremä OH7MFO. Ylä-Savon asemat olivat yhteydessä solun johtokeskukseen OG7AI, jota OH7HM operoi Iimäellä. OG7AI oli edelleen yhteydessä Kuopion alueelliseen johtokeskukseen OG7AA. Kuopiosta oli edelleen yhteys harjoituksen valtakunnalliseen johtokeskukseen Ikaalisissa.

Vuonna 2005 kerhon kesäleiri pidettiin 5.-6.6. Sikokallion majalla. Paikalla oli 13 jäsentä ja perinteisen rätinpurennan lisäksi qsoja pidettiin myös WSJT:llä ja PSK31:llä.

Turva 2008 harjoitus oli vuorossa viiden vuoden päästä edellisestä. Ylä-Savon johtokeskus oli nyt Iisalmen Pelastuslaitoksella, jossa operaattoreina toimivat OH7MFO ja OH7JEO. Ympäristökunnat miehitettiin edellisen harjoituksen tavoin.

11.11.2009 tuli Iisalmen radiokerhon perustavasta kokouksesta kuluneeksi 30 vuotta. Pienen kaupungin pienenä kerhona aktiivisuutemme ei päätä huimaa, mutta hengissä olemme sitkeästi pysytelleet. Jäsenistön ukkoutuminen vaivaa, kuten harrastettamme yleisestikin. 30v. syntymäpäiväjuhlat pidimme kerholla 13.12.2009.

Vuosi 2010

Suomen Radioamatööriliitto Ry myöntää Koposen palkinnon hyvän esimerkillisestä työskentelystä. Palkinto myönnettiin  Kauko Rönkölle OH7SQ:lle. Koposen palkinto jaettiin OH7SQ:lle Itä-Suomen radioharrastajien kesäpäivillä.

Vuosi 2011

Itä-Suomen Radioharrastajien Kesäpäivät pidettiin Iisalmessa Koljonvirran leirintäalueella. Osallistujia oli 45  radioamatööriä perheenjäsenineen ja LA-harrasteesta kiinnostuneita.

Ohjelmassa oli: Savolainen kopikontesti II:Markku, OH7UV, piti savolaisen Korpikontesti II -kilpailun. Kisassa piti  kopittaa lyhenteitä ja numeroita. Kisan voitti Markku, OH7GYD, ja jaetun toisen sijan jakoivat Marko, OH7ET  ja Janne, OH7TJ.

Tanja OH8HDL piti esitelmän: Peditio HS-maahan..ja Lauri OH7AZL MMANA- ja MiniVNA-ohjelmista antennien suunnittelussa. 

Vuosi 2012 - 2017

Vuonna 2015 Kirkonsalmen koulun katto joutui remonttiin joten antennit jouduttiin ottamaan pois ja remontin jälkeen  ei ole saatu lupaa laittaa antenneja koululle.